Slagter: Hele vejen fra slagtning til udskæring
Jeres lærling skal lære at arbejde med hele slagtedyr – typisk svin og kreaturer – og udføre arbejdet sikkert, effektivt og hygiejnisk. Det er jeres ansvar, at lærlingen:
- Lærer at slagte, partere og udbene dyr korrekt.
- Får træning i at bruge værktøj og udstyr – herunder kraner og save – så arbejdet sker uden tunge løft og med fokus på arbejdsmiljø.
- Bliver tryg i at kontrollere kødkvalitet og arbejde med fødevaresikkerhed, lovgivning og egenkontrol.
- Deltager aktivt i et team og lærer at koordinere på slagtelinjen.
Eleven skal gennemføre grundlæggende slagtning og herefter specialisere sig – fx som svineslagter, kreaturslagter eller forædler. Jeres virksomhed skal støtte eleven i at udvikle de færdigheder, der hører til specialet.

Vil I være med til at uddanne fremtidens faglærte inden for slagterfaget?
Som praktiksted har I en central rolle – og et ansvar. Det er nemlig jer, der skal sørge for, at eleven lærer de færdigheder, der hører til uddannelsen. Det kræver, at I har de rigtige rammer, opgaver og lysten til at give jeres viden videre.
Her får I overblik over, hvordan I bliver godkendt, ansætter en elev og hvilke muligheder for støtte I har som praktikvirksomhed.
Meat Your Future

Meat Your Future - se vores kampagnefilm

Uddannelsens opbygning
Slagteruddannelsen varer mellem ca. 2½ og 3½ år afhængigt af specialisering.
Grundforløb/Ny mesterlære
Grundforløb/Ny mesterlære tager et halvt år og skal være afsluttet inden påbegyndelse af trin 1.
Trin 1
Trin 1 tager ca. 1 år og 9 måneder. Uddannelsen kan afsluttes med en svendeprøve efter trin 1, hvorved du får titlen af slagter.
Trin 2
Vælger du at fortsætte på trin 2, kan du specialisere dig inden for fire forskellige retninger:
- Svine-/kreaturslagtning
- Pølsemager/forædling
- Butik/delikatesse
- Slagtning
Man kan vælge at specialisere sig inden for alle fire specialer uanset hvilken retning, man har valgt på trin 1. Det giver større fleksibilitet og flere muligheder for dig. Trin 2 tager mellem 11 måneder og 1 år og 9 måneder alt efter specialiseringen. Alle fire specialer afsluttes med en svendeprøve, hvorved du får titel af gourmetslagter eller slagter med speciale i en af de fire retninger.